ARBEIDSRECHT

De Wet werk en zekerheid maakt het werkgevers moeilijker personeel te ontslaan. Sinds de Wwz in juli 2015 van kracht werd, wijzen rechters gemiddeld vier van de tien ontslagverzoeken van werkgevers van de hand, zo blijkt uit een analyse van ontslagzaken van het afgelopen jaar. Voor de invoering van de wet was dat één op de tien. Wel zijn de ontslagvergoedingen fors (50 procent) gedaald (BRON: WWW.RECHT.NL).

 

STRAFRECHT

Wet OM-afdoening

Al enige tijd kan de officier van justitie nu ook straffen mag opleggen voor alle overtredingen en zelfs voor een groot aantal misdrijven. Ervaring leert dat verdachten er achteraf toch grote spijt van hebben en moeilijkheden ondervinden van het accepteren van de strafbeschikking. Ik leg u hieronder uit wat de redenen hiervan kunnen zijn en welke mogelijkheden u hebt.

Bent u een verdachte?

Wanneer het Openbaar Ministerie u een strafbeschikking let dan heel goed op! Met het accepteren van de strafbeschikking u dat u schuldig bent aan het plegen van een strafbaar feit. Indirect is er toch sprake van een veroordelingDoet u niets, dan wordt uw veroordeling vanzelf definitief, zonder dat er een rechter aan te pas is gekomen!

Meer belangrij k is dat de beschikking kan worden opgenomen in uw justitiële documentatie en kunt u problemen krijgen bij het verzoeken en verkrijgen van een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Dit kan gevolgen hebben voor het verkrijgen van de baan die u wenst of dat het voor uw werkgever reden is om u te ontslaan.

Niet eens met de strafbeschikking?

Als u het niet eens bent met de strafbeschikking en de mogelijke gevolgen hiervan, dan moet u verzet in stellen bij de officier van justitie. Hier kan Bender Advocaten u uiteraard bij helpen zodat dit zorgvuldig gebeurd. Belangrijk om genoemd te hebben is dat u in het geval van een boete u deze niet betaald. Indien u deze wel meteen betaald dan doet u met de betaling van de boete meteen afstand van uw recht op verzet. Houd hier rekening mee!

Verder dient u rekening mee te houden dat u binnen twee weken nadat u van de strafbeschikking kennis heeft genomen, verzet te zijn ingediend.

Kortom, krijgt u een strafbeschikking neemt u dan contact op met Benders Advocaten (zie www. bendersadvocaten.nl of 079-3510234).  Mevrouw mr. H. Faouzi staat u graag te woord om te toetsen of verzet in uw belang is. U kunt haar ook direct bereiken per email op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Spreekrecht en financiële tegemoetkoming slachtoffers.

De wet die onbeperkt spreekrecht in de rechtszaal mogelijk maakt voor slachtoffers van ernstige misdrijven trad in werking. Zij mogen voortaan vrijuit spreken en zelfs een strafvoorstel doen aan de rechter. Nabestaanden van slachtoffers van dood door schulddelicten kunnen bovendien per 1 juli 2016 in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming uit het Schadefonds (BRON:WWW.RECHT.NL)

 

Benders Advocaten
J.L VAN RIJWEG 44
2713 JA ZOETERMEER
 

Back to top